maandag 26 maart 2012

Monsanto hoofdkwartier geblokkeerd

Het lijkt er niet op of dat alle overheidsreguleringen, juridische maatregelen, noch de op hande zijnde ineenstorting van het landbouwsysteem in de wereld enig effect hebben op de dagelijkse manipulatieve praktijken van Monsanto, de grootste industriële producent van GMO-zaden, en een bedrijf dat in het bezit is van meer dan 700 patenten op genetisch-gemanipuleerde land- en tuinbouwzaden. Maar wat via de officiële wegen niet lukt, lijkt afgelopen maandag 19 maart, een protestgroep wel te zijn gelukt..!

Een grote groep protesterenden drongen verzamelden zich voor het hoofdkantoor van Monsanto in Davis, Californië, in de buurt van de grote plaats Sacramento. Luidkeels riepen zij op tot het sluiten van deze biotech-moloch, een bedrijf dat diepe wortels heeft in de regering van de VS. Eén van de redenen dat Monsanto tot op heden is gelukt wat weinig andere bedrijven lukt: het uiterst giftige middel RoundUp én gemanipuleerde, levensgevaarlijk voedselzaden verkopen onder een officiële goedkeuring..! Ondanks de druilende regen slaagden de betogers er in om het hoofdkantoor één hele dag te sluiten. Maar veel belangrijker natuurlijk is het rumoer wat rondom deze bezetting ontstond in de pers.

Het blijkt uit deze actie dat zelfs een handvol betogers in staat is om een gebaar te maken, dat doorklinkt in de gelederen van het GMO-wereldje en daarbuiten. Stel je voor wat tienduizenden betogers en demonstranten zouden kunnen bewerkstelligen, in dit verband..! Monsanto is verzelfsprekend helemaal niet blij met deze woede van burgers. Haar schijnheilige mission statement spreekt immers van het ‘werken in het belang van de mensheid’.. Niets is echter minder waar, Monsanto is een van de meest verwoestende bedrijven op Aarde!

Lees verder op: WantToKnow.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten