donderdag 15 maart 2012

Nieuwe wet: Het is illegaal om te protesteren in bijzijn van de geheime dienst


Alle mensen op deze foto overtreden nu de wet. De Amerikaanse president Barack Obama ondertekende vorige week donderdag de HR-347 wet, waardoor een protest veroorzaken bij bepaalde politieke gebeurtenissen nu officieel een federale strafbaarstelling is geworden - in wezen houdt dit het criminaliseren van protest in de Verenigde Staten in.

Slechts 3 mensen stemden tegen deze nieuwe wet, waardoor Obama afgelopen week zijn naam onder de wetgeving kon zetten en de overheid zo bevoegd werd om te beginnen met de tenuitvoerlegging van een wet die voor veel bezorgdheid onder de Amerikanen zorgt over hoe dit wetsvoorstel de rechten van de Amerikaanse grondwet zouden kunnen schenden met betrekking tot vrijheid van meningsuiting en protesteren.

De HR-347 beter bekent als de Trespass Bill, zorgt er voor dat wie in een gebied komt dat onder de bescherming staat van de geheime dienst, meteen gearresteerd kan worden. Deze wet kan ervoor zorgen dat iemand zonder dat hij of zij het weet in een gebied komt dat beschermd is door de geheime dienst en zonder het te beseffen betrokken raakt bij "wanordelijk of storend gedrag" of het "belemmeren" van een bepaalde gebeurtenis.

Elke plaats en elk gebouw dat beschermd wordt door de geheime dienst valt onder deze wet. De geheime dienst fungeert als de politie die niet alleen de huidige en voormalige president beschermen, maar ook bescherming bieden aan speciale evenementen van nationaal belang. In het verleden waren dit sportevenementen, staatsbegrafenissen, oraties en de NAVO en G-8 topconferenties.

Protesteren in de gebieden die onder het toezicht staan van de geheime dienst zou een demonstrant achter tralies kunnen krijgen, en het ding van de geheime diens is dat het niet altijd duidelijk is waar ze zijn. Ze heten niet voor niets geheime dienst, en soms wordt dus geheim gehouden waar ze zijn. Zo wordt het heel makkelijk om elke demonstratie te laten stoppen en mensen zomaar op te pakken. Tenslotte kun je dit niet even controleren.



Auteur: Suzanne

Bron: Earthwatcher.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten