vrijdag 14 december 2012

Wat Maya's zeggen over 21.12.12: "Niet eind van de wereld, wel transformatie''



Komt het ook zo stilaan uw oren uit, het geleuter over de Maya-kalender en de voorspelling als zou de wereld vergaan op 21 december? Voor u wegloopt: we gaan hier niet in op de stellingen van de zogenaamd spiritueel uitverkorenen. Geen patchouli, geen gezwets over aliens die zich in bergen schuilhouden, uw chakra's zijn onze zaken niet. Wat we wél eens wilden weten, is hoe de Maya's zelf omgaan met de hele mikmak rond hun almanak. De Maya's bestaan immers nog altijd, hoewel hun klassieke cultuur ten prooi viel aan de Spaanse kolonisten. Die hadden ze niet zien komen.

Carlos Barrios is Maya en een ceremoniële priester van de Clan van de Arend. Hij verrichte samen met zijn broer Gerardo jarenlang onderzoek naar de verschillende Mayakalenders die in omloop zijn.

Hij interviewde zeshonderd traditionele Maya-ouderlingen en kwam er al gauw achter dat er tegenstrijdige interpretaties de ronde doen van de hiërogliefen, petrogliefen, Heilige Boeken en teksten uit de Oudheid.

Antropologen en hun verbeelding

"Antropologen bezoeken de tempels en lezen de inscripties. Vervolgens verzinnen ze verhalen over de Maya's, maar ze lezen de inscripties fout. Ze voegen er hun verbeelding aan toe. Anderen schrijven voorspellingen in naam van de Maya's. Ze zeggen dat de wereld zal vergaan in december 2012. De Maya zijn daar boos om. De wereld zal niet vergaan. De wereld zal getransformeerd worden".

Overgangsfase

"We zijn niet langer in de wereld van de Vierde Zon, maar we zijn ook nog niet in de wereld van de Vijfde Zon. We zitten in een overgangsfase. Tijdens die transformatie is er een enorme convergentie van milieuvernieling, sociale chaos, oorlog en aanhoudende veranderingen op Aarde".

Kosmische energie

Sommige waarnemers menen dat die constellatie een kanaal zal openen voor kosmische energie die door de Aarde zou vloeien, met een reinigend effect op al het leven hier.
Carlos Barrios meent dat dit proces al begonnen is. "De verandering versnelt nu en zal dat blijven doen. De Maya's stellen dat indien de mensen op Aarde tot 2012 geraken zonder al te veel van de Aarde te hebben vernietigd, we allemaal naar een nieuw, hoger niveau zullen stijgen. Maar daartoe moeten we enorm grote krachten tranformeren die de weg blokkeren".

Lees verder op: HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten