dinsdag 18 december 2012

Tyfoon kostte minstens 900 mensen het leven

Tyfoon kostte minstens 900 mensen het leven 
Foto: AFP

De doortocht van de tyfoon Bopha op de Filipijnen heeft aan meer dan 900 mensen het leven gekost. Dat hebben de lokale autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Honderden mensen zijn nog steeds als vermist opgegeven.

De tyfoon van 4 december heeft 902 mensenlevens geëist op het zuidelijke eiland Mindanao. Bijna 2.000 dorpen zijn deels of volledig verwoest door overstromingen en grondverschuivingen, stelde het bureau van de civiele veiligheid.

Het aantal verdwenen personen ligt op 615. Eerder deze week was nog sprake van 880 vermiste personen. De hulpdiensten konden bijna 300 vissers lokaliseren. Die waren vanuit de haven van General Santos de zee opgevaren voor de aankomst van de tyfoon.

Zowat 80.000 inwoners worden nog steeds opgevangen, voornamelijk in openbare gebouwen. De overheid is op zoek naar terreinen die geen risico op overstroming lopen om er nieuwe woningen op te bouwen. De Verenigde Naties hebben maandag een internationale oproep tot steun gelanceerd.

Bopha is de dodelijkste tyfoon die de Filipijnen treft sinds Washi. Die veroorzaakte 1.200 doden in december 2011, in het noorden van Mindanao.

Bron: Belga.be via Vandaag.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten