woensdag 19 december 2012

Elektrisch apparaat haalt stroom uit bomen


Foto: Universiteit van Washington

In de huidige wereld met hightech draagbare gadgets, waaronder iPod en mobiele telefoons, zijn we erg afhankelijk van stopcontacten om onze apparaten van stroom te voorzien en onze batterijen op te laden. Onderzoekers hebben hier nu een natuurlijk alternatief voor gevonden: stroom uit levende bomen.

U leest het goed, levende bomen. Twee ingenieurs hebben een apparaat uitgevonden dat voor stroomvoorziening direct kan worden aangesloten op bomen.

Het onderzoek is gebaseerd op een doorbraak van een studie van vorig jaar waarbij MIT wetenschappers ontdekte dat planten tot wel 200 millivolts genereerde toen hier electroden op werden aangesloten.

De onderzoekers wijzen er wel op dat er nog een lange weg te gaan is voordat deze technologie normale elektronische apparaten voor stroom zal voorzien. Deze bevinding zal wel de deur openen voor de nieuwe generatie van elektronica die uiteindelijk efficiënt genoeg zou kunnen zijn om van deze ‘bomenstroom’ te kunnen profiteren. Misschien zullen we in de toekomst mensen in het park zien die hun iPod en mobiele telefoons opladen op de omliggende bomen.

Bron: M.mnn.com

Stem hem omhoog op Nujij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten