donderdag 13 december 2012

Klein turks dorp verwacht zestigduizend doemdenkers

A Turkish village has become the latest apocalypse hotspot, with believers of the Mayan calendar prediction that the world will end on December 21 flooding into the area.

Şirince, een stadje in de omgeving van Kusadasi in de provincie Izmir is het middelpunt van de aandacht geworden bij de gelovigen in een voorspelling gebaseerd op de Maya kalendere dat de wereld zal eindigen op 21 december 2012.

'Het einde de tijden' gelovigen zijn er van overtuigd dat de Maya kalender abrupt eindigt op 21 december 2012. Deze datum is het einde van de wereld. Duizenden met het ' new age' geloof, geloven dat alleen in Sirince en in Bugarach, in Zuid Frankrijk, gespaard worden.

Sirince, een klein stadje met 570 -- en een bed capaciteit van ongeveer 1.000 -- verwacht nu meer dan 60.000 mensen te bergen die de apocalypse op 21 december willen ontlopen.

Normaal kost een dag in een accommodatie in een hotel in Sirince ongeveer 100-500 Lira. Na de voorspelling zijn de prijzen voor accommodaties omhoog geschoten. Prijzen voor een kamer zijn nu 3.000 Lira en kunnen zelfs 6.000 Lira bereiken. Daarnaast zijn er nog eens 3.000 mensen van nationale en buitenlandse pers.

Het stadje heeft een behoorlijke reputatie voor fruitwijnen, populair bij bezoekers naar deze bestemming.

De meeste inwoners van de stad willen toch niet worden gestoord door de Maya voorspelling. Cumhur Inal, een lokale verkoper, spreekt zijn bezorgdheid uit over het excessive aantal mensen die naar de stad komen en de natuurlijke schoonheid van de stad kunnen vernielen.

Bron: TDZ via Realturkey.nl

Stem hem omhoog op Nujij!

1 opmerking:

  1. tweede huis in Turkije, droomhuis turkije, huis te koop in turkije, onroerendgoed in Alanya, Huizen Turkije, Huizen Alanya, koopwoningen turkije, Grond kopen

    BeantwoordenVerwijderen