vrijdag 21 december 2012

Maya's vieren einde oude kalenderIn het Zuid-Amerikaanse Guatemala hebben Maya's het einde van hun huidige kalender gevierd, hetgeen volgens sommigen het einde van de wereld betekent. Bij de tempel van de jaguar werd een show opgevoerd die heel wat kijklustigen lokte.

Vandaag zijn al duidenden mensen samengekomen in de ruïnestad Chichén Itzá in het zuidoosten van Mexico om bij zonsopgang het begin van een nieuwe Maya-tijdsperiode te vieren. Vele inheemsen en toeristen kwamen blootvoets, in witte kledij en met een kaars in de hand.

"Ik ben blij dat ik dit mag meemaken en nieuwe energie kan tanken", zei een Amerikaanse toeriste aan het persagentschap dpa.

De bezoekers werden door lichte regen ontvangen, die door enkelen als het aanbreken van de nieuwe era werd ingeschaald. De verantwoordelijken in Chichén Itzá op het schiereiland Yucatán rekenen op een recordopkomst van 40.000 mensen. De site opende zijn poorten daarom twee uur vroeger dan anders.

Bekijk hier de foto's.

Bron: GVA.be

Gister zelf ook een prachtig ritueel gedaan met een grote groep mensen gedaan voor de overgang naar het nieuwe tijdperk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten