maandag 10 december 2012

Singapore verbouwt groente in de lucht

SINGAPORE (IPS) - Met 5 miljoen inwoners op een oppervlak van slechts 715 vierkante kilometer, ziet de republiek Singapore zich gedwongen tot steeds meer hoogbouw. Daarbij worden ook nieuwe manieren om landbouw te bedrijven 'in de lucht' uitgetest.


Arbeiders oogsten groente in een toren van Sky Green. © Kalinga Seneviratne/IPS

Singapore geeft stadslandbouw een nieuwe dimensie met de bouw van 'verticale tuinderijen'. Bedoeling is om minder afhankelijk te worden van de import van voedsel. Momenteel wordt slechts 7 procent van het voedsel dat het land gebruikt, lokaal verbouwd. Het land importeert de meeste verse groenten uit buurlanden zoals Maleisië, Thailand en de Filipijnen, en uit verder weg gelegen landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Israël en Chili.

De groei van het aantal immigranten in de afgelopen jaren, heeft geleid tot versnelde bouw van appartementencomplexen. De weinige landbouwgrond die er nog was, verdween snel. Via een publiek-privaat partnerschap worden nu constructies gebouwd waar met weinig CO2-uitstoot via een roterend systeem groenten worden verbouwd.

Bron: MO.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten