maandag 16 april 2012

Vooraanstaand expert: aardbevingen destabiliseren tektonische platen over de hele wereld



Een vooraanstaand seismologisch wetenschapper heeft gewaarschuwd dat de tektonische platen van onze planeet mogelijk aan het destabiliseren zijn na een reeks van grote aardbevingen in slechts 48 uur.

Expert Gheorghe Marmureanu van het Roemeens Nationaal Instituut voor Aarde Fysica zegt dat 39 aardbevingen de wereld hebben getroffen binnen twee dagen.

De serie begon met twee grote aardbevingen in Indonesië, een 8.6 en een 8.2 op een schaal van Richter. Die snel werden op gevolgd door nog drie slechts iets kleinere bevingen in Mexico binnen een paar uren tijd.

‘’Er is geen twijfel dat er iets ernstig mis is. Er zijn teveel zware aardbevingen’’, aldus Marmureanu.

Hier voegde hij aan toe: ‘’De bevingen zijn een verwondering die niet gemakkelijk kan worden verklaard door de huidige wetenschappelijke kennis. Bij de aardbeving in Indonesië bijvoorbeeld. Statistische gezien zou in dit deel van Azië hier één grote aardbeving in de 500 jaar moeten voorkomen. Echter, sinds 2004 is Indonesië al door drie aardbevingen getroffen met een magnitude van 8 of groter, wat niet normaal is.

Bron: Croatiantimes.com

Stem hem omhoog op Nujij!

2 opmerkingen:

  1. Dit artikel doet me teveel denken aan een bepaalde film, kom nou eens met echte onderbouwde feiten. Het internet staat vol met dit soort mensen graag bewijs,!! of loop niet zo dreigen met ramp spoed .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och och, vind het wel meevallen. Feit is dat er veel klimaatverandering aan de gang ben. Dit is aanleiding voor mij geweest om deze site te beginnen. Om deze veranderingen die nu bezig zijn in de wereld te volgen. Dit hoort daar zeker bij. En hij doet overigens geen voorspellingen. Maar wat hij zegt klinkt niet onwaarschijnlijk. Hij geeft slechts een waarschuwing, dat soort dingen moet je altijd met een korreltje zout nemen. Bang wordt ik er in iedergeval niet van. Het is gewoon zoals het is.

    BeantwoordenVerwijderen