dinsdag 10 april 2012

'Overeind houden eurozone gaat 50% van onze welvaart kosten'

 
Onze politici doen alles om te voorkomen dat u deze statistiek ziet en begrijpt. Hieruit blijkt dat de Duitsers en Nederlanders (uiterst rechts) hoofdzakelijk werken en sparen om met name Spanje (uiterst links), Italië, Griekenland, Portugal, Frankrijk en Polen overeind te houden.

Uit een analyse van de wereldwijde financiële investeringsgroep Jefferies blijkt dat het overeind houden van de eurozone zo'n 50% van de welvaart van de Noord Europese landen zal kosten, maar met name van Duitsland en Nederland. Lees waarom de euro en bijna al onze politieke partijen er voor gaan zorgen dat het Nederlandse volk op permanente basis uiteindelijk de helft van zijn welvaart zal zien verdwijnen naar Zuid Europa.

Volgens Jefferies analist David Zervos zullen 'de grote jongens' Spanje en Italië geen schuldenkwijtschelding à la Griekenland ondergaan. Belangrijkste reden is het feit dat de banken in Noord Europa voor miljarden aan inmiddels waardeloze staatsschuldpapieren van deze landen bezitten. Deze banken zullen onmiddellijk failliet gaan als de gigantische verliezen op de Spaanse en Italiaanse schulden -en die zullen er onverbiddelijk komen- niet op een andere manier kunnen worden afgehandeld.

De invoering van de euro heeft een grootschalig exportfinancieringsschema in het leven geroepen. Omdat de Zuid Europese periferie landen plus Ierland door de euro ineens veel goedkoper geld konden lenen, waren ze in staat om hun import uit Noord Europa fors op te voeren. Hierdoor liepen de staatsschulden van deze landen echter compleet uit de hand, met de huidige crisis als gevolg.

Lees verder op: Xandernieuws.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten