dinsdag 24 april 2012

Reis rond de wereld met een snelheid van 6.500km/u


Behoren die ellenlange, omslachtige vlieg- en treinreizen ooit tot het verleden? Volgens Amerikaanse designers is een toekomst waarin een reis om de wereld niet langer hoeft te duren dan zes uur helemaal niet ondenkbaar. Het 'Evacuated Tube Transport'-systeem laat globetrotters rondtrekken met een snelheid van 6.500 km/u in ware James Bond-stijl. Een kennismaking met dit revolutionaire transportmiddel.

Het systeem maakt gebruik van vacuüm gezogen buizen met daarin capsules die telkens zes reizigers kunnen vervoeren. Elektrische motoren drijven de capsules aan. Het spectaculaire transportmiddel zou wereldwijd opgezet worden zoals een snelwegennetwerk en automatisch gestuurd worden zoals het internetverkeer.

De ontwerpers maken zich sterk dat passagiers geen last hebben van de g-kracht. Indien een reiziger toch onwel wordt tijdens de reis, kan men op een knop drukken zodat de capsule wordt afgeleid en de zieke de nodige verzorging kan krijgen.

Het systeem, dat makkelijk kan wedijveren met de snelheid van ruimtereizen, is het geesteskind van het Amerikaanse consortium ET3. Voorlopig moeten we het dan ook stellen met verbluffende simulaties, die ons alvast reikhalzend doen uitkijken naar een nieuw reistijdperk.

Bron: News.com.au via HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten