woensdag 4 april 2012

Nog erger dan SOPA of ACTA, nieuwe CISPA wet

De afgelopen maanden zijn de Amerikaanse en Europese regeringen druk bezig geweest om onze internetvrijheid te beperken. Na SOPA, PIPA en de Europese ACTA wet, probeert de Amerikaanse regering er nu een nieuwe wet doorheen te drukken. Deze zou hun de macht geven om over het web te heersen in de naam van internetveiligheid.

Terwijl veel leden van het Amerikaanse congres zich geen raad weten met de als maar doorgaande cyberaanvallen, hebben sommige al gezegd achter de wet te staan.
De ‘Cyber Intelligence Sharing en Protection Act’ (Cyber Informatie Uitwisselings en beschermings Wet) aka CISPA is dan wel gecreëerd onder het mom dat deze nodig is in de Amerikaanse oorlog tegen cyberaanvallen. Maar de vage woordenstroom op de pagina’s van het wetsvoorstel kan ertoe leiden dat het Congres het internet zou kunnen controleren, censureren en zelfs platleggen waar zij dat nodig achten indien dit de overheid of in hun ogen belangrijke bedrijven goed uitkomt. Critici hebben al gewezen op de macht die de wet zal geven aan vrijwel elke federale entiteit die beweert bedreigt te worden door online interacties op het internet.
De SOPA, PIPA en ACTA lijken gestopt te zijn. Maar met de CISPA wet lijkt de nieuwste aanval op onze vrijheid een feit. SOPA en ACTA hebben in de vorige maanden wereldwijde protesten tegen zich gehad waardoor deze wetten uiteindelijk lijken te zijn tegen gehouden. Als is dit bij ACTA nog niet helemaal zeker. CISPA heeft deze media aandacht nog niet gehad. Aan ons ieder om dit bericht te verspreiden zodat dit wel gebeurd!


Bron: RT.com

Stem hem omhoog op Nujij!

En help deze wet te stoppen door de petitie te teken op Avaaz!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten