zaterdag 28 april 2012

Amerikaanse Huis keurt controversiële CISPA-wet goed, wetsvoorstel nu naar de Senaat

US Capitol 5 (Verge Stock)

Het Amerikaanse huis van afgevaardigden heeft afgelopen donderdag de controversiële CISPA wet goedgekeurd. Van de 435 leden van het huis stemden 248 voor, en 168 tegen.

Terwijl de wet bedoeld is om te VS te beschermen tegen ‘’cyber bedreigingen’’, zeggen critici dat de wet te vaag en te breed zou zijn. Hierdoor zouden de overheid en militaire inlichtingendiensten de macht krijgen om privé-gegevens van burgers in te zien zonder deze te hoeven aan te vragen en hier echte reden toe te hebben. Ook al heeft deze wet niet tot zoveel woede geleid zoals dit bij SOPA de afgelopen maanden gebeurden. Internet vrijheids voorstanders hebben toch wel laten horen dat ze zwaar tegen deze wet zijn. En het een grote bedreigen voor het internet is.

De regering van Obama heeft al laten weten dat ze fel tegen de CISPA wet zijn, en hebben zelfs gedreigd een veto te gebruiken om de wet te stoppen. Het is dus onwaarschijnlijk dat deze versie van CISPA aangenomen zal worden door het Senaat. Het Witte Huis zegt dat de wet civiel toezicht en privacy bescherming mist. Zonder duidelijke juridische bescherming en onafhankelijk overzicht zou de wet het publieke vertrouwen ondermijnen. Toch heeft het Witte huis laten weten dat ze wel geïnteresseerd zijn in een bepaald vorm van cyber beveiliging. Dus we zijn hier voorlopig nog niet klaar mee.

Bron: TheVerge.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten