woensdag 4 april 2012

De Aarde groeit













De Aarde, net als alle andere levende wezens groeit. Hieronder in het filmpje kan je zien hoe de tektonische platen zo goed als precies in elkaar passen wanneer je de aarde kleiner maakt.

Wetenschappers hebben ook een map gemaakt van hoe oud de bodems van zeeën zijn. Ze waren geschokt dat ze geen plekken konden vinden ouder dan 180 miljoen jaar, 70% van de zeebodem is niet eens ouder dan 60 miljoen jaar oud. Wetenschappers hebben ook de landmassa onderzocht op leeftijd en kwamen tot de conclusie, dat de landmassa zeker 1 miljard jaar oud is. De theorie die tot nu toe voor waar aangenomen wordt dat tektonische platen onder elkaar wegschuiven of juist tevoorschijn komen, zou moeten betekenen dat er weinig verschil zou moeten zijn tussen de zeebodem en de landmassa. Dit verschil is er dus wel en het is mega groot. Daarnaast zou in de afgelopen 200 miljoen jaar 70% van de landmassa volledig vernieuwd moeten zijn waardoor deze niet ouder kan zijn dan 200 miljoen jaar oud, dit is dus niet het geval.

Ook de sporen die het groeien van de aarde heeft achtergelaten komen overeen met deze nieuwe theorie, en zeker niet met die van tektonische platen die onder elkaar wegschuiven. Natuurlijk is het fijn om deze innoverende en inspirerende theorie te ontdekken, mits je open staat voor het feit dat wat je op school heb geleerd niet zozeer bedoel was om je slim te maken, maar eerder om je klein te houden. Zo niet dan raadt ik zeker niet aan om onderstaand filmpje te bekijken, dat kan wel eens het einde betekenen van deze geloofsovertuiging.



Auteur: Daniel Earthwatcher

Bron: Earthwatcher.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten