maandag 17 september 2012

Thailand: omgeving historisch Sukothai overstroomd



De omgeving van de historische stad Sukothai in Noord-Thailand is getroffen door overstromingen, deze keer gaat het om tien dorpen in de provincie die onder water staan. Vorige week maandag liep de stad, zie foto, zelf nog onder water nadat een rivierdijk was doorgebroken.

Het water in de provincie kwam zo abrupt en vroeg dat de slaperige bewoners nauwelijks tijd hadden hun spullen in veiligheid te brengen. Veel huizen en gewassen zijn beschadigd. Het water bereikte hoogtes van 50 cetimetere tot 2 meter. Veel wegen zijn onbegaanbaar.

Het water dat Sukothai onder water zette is nu onderweg naar Phitsanulok en stroomt vandaar zuidwaarts naar het Chao Phraya reservoir in de naburige provincie Chai Nat. Het waterpeil in drie belangrijke rivieren, de Chao Praya, Noi en Pasak is gestegen met 20 centimeter. De komende dagen zal het verder omhoog gaan als het waterreservoir volloopt.

In de provincie Phitsanulok gaan soldaten vandaag een brug over de Yom rivier repareren, die op 13 september was beschadigd. Sindsdien waren bewoners van twee dorpen van de buitenwereld afgesneden. De reparatiewerkzaamheden nemen vermoedelijk twee dagen in beslag. Tot nu toe is 22.500 rai aan akkers in drie districten in Phitsanulok door het water vernield. Zeven districten zijn tot rampgebied uitgeroepen.

Door correspondent Dick van der Lugt

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten