zaterdag 22 september 2012

Californisch bedrijf ontwikkelt indrukwekkende zweefmotor

Coole zweefmotor

Hoe veel van jullie zagen Star Wars: Return of the Jedi, en droomden toen van een speeder bike zoals die waar Luke en Leia op racen door de bossen van Endor? Nou, je hoeft misschien niet lang meer te wachten. Het in Californië gevestigde technische bedrijf Aerofex heeft een video vrijgegeven van hun nieuwe motor, die boven de grond vliegt dankzij twee grote ventilatoren.



Testvluchten tot nu toe waren beperkt tot 50 kilometerper uur, dus hoewel het misschien nog niet klaar is voor een hogesnelheidsachtervolging door het bos, ziet het er nog steeds erg heftig uit!

De zweefmotor van Aerofex is al jaren in de ontwikkelingsfase, maar kort geleden heeft het project een aantal significante doorbraken gemaakt. Het bedrijf heeft verschillende video’s van testvluchten vrijgegeven die een volledig functionerende motor laten zien boven een droge bedding van een meer in een woestijn.



Twee grote getunnelde schroeven houden de zweefmotor boven de grond. Net als een snelle motor, stuurt de bestuurder door van de ene naar de andere kant te leunen. Het was één van de doelstellingen van het project om een natuurlijke rijervaring te creëren.

Voorheen had het bedrijf problemen met de stabiliteit van het voertuig. Dit is echter nu verholpen, dankzij de toevoeging van een controle balk op kniehoogte van de bestuurder. Dit stelt de bestuurder in staat om te leunen, het voertuig te balanceren en het in de lucht te houden.

Hoewel het voertuig nog niet echt de wendbaarheid van een speeder bike uit Star Wars heeft, is het in staat om een topsnelheid van 48 kilometerper uur te halen en kan het tot 4,5 meterhoog zweven. Het zweefvoertuig wordt momenteel getest in the Mojave woestijn in Californië, dus hopelijk duurt het niet lang voordat de rest van de wereld zich op deze coole uitvinding kan voortbewegen!

Bron: Happynews.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten