Koude fusie verwijst naar de hypothese dat kernfusie in bepaalde omstandigheden kan plaatsvinden bij kamertemperatuur.
Dit type kernfusie werd gebruikt om in 1989 de rapporten van elektrochemici Martin Fleischmann en Stanley Pons uit te leggen.
Zij produceerden overtollige warmte die alleen met behulp van een nucleair proces kon worden verklaard. Bij het kleinschalige experiment van beide wetenschappers werd elektrolyse toegepast in zwaar water op het oppervlak van een palladiumelektrode. Veel verschillende media deden verslag van de resultaten en mensen waren hoopvol dat snel een goedkope energiebron voorhanden was.
Diverse wetenschappers probeerden het experiment te herhalen met de weinige details die beschikbaar waren. De hoop verdween als sneeuw voor de zon nadat een groot aantal experimenten mislukte en de experimenten die wel slaagden niet werden gepubliceerd.
Tegen het eind van 1989 werd koude kernfusie door de wetenschap in feite naar het rijk der fabelen verwezen en bestempeld als pathologische wetenschap. In 1989 concludeerde de meerderheid van een commissie van het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) dat het bewijs voor een ontdekking van een nieuw nucleair proces niet overtuigend genoeg was om een speciaal programma te starten, maar dat het wel open stond voor experimenten. Een tweede onderzoeksrapport uit 2004 kwam tot gelijksoortige conclusies als het eerste.
Desondanks blijft een kleine gemeenschap wetenschappers koude fusie onderzoeken om het experiment van Fleischmann en Pons uiteindelijk succesvol te herhalen. Artikelen over koude fusie worden nauwelijks gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en de reguliere wetenschap ziet het onderzoeksveld als een restant van de controverse aan het begin van de negentiger jaren.
Dr. Andrea Rossi maakt zijn E-Cat-systeem momenteel gereed voor de commerciële markt en zal naar verwachting in augustus dit jaar de eerste eenheden op de markt brengen. Voor een gemiddeld huishouden is een E-Cat zeer betaalbaar (tussen de 750 en 1.125 euro). Het is een werkende bron van duurzame energie terwijl de energierekening met gemiddeld zo’n 82,5 procent zal dalen.
In onderstaand interview vertelt James Martinez meer over koude fusie. Hij doet al enige jaren onderzoek naar koude fusie en de mogelijkheden voor het toepassen van 'vrije energie'.
Bron: Niburu.nl & Cmn.tv
Geen opmerkingen:
Een reactie posten