donderdag 19 januari 2012

Amerikaanse beleidsmakers keren zich tegen antipiraterijwet


De acties van onder meer Wikipedia en Google tegen de antipiraterijwet SOPA lijken effect te hebben. Sommige leden van het Amerikaanse congres, die de wet eerst steunden, zijn inmiddels van gedachten veranderd.

De Republikeinse Senator Roy Blunt scheef vannacht op zijn twitterpagina: 'We zijn in staat tot een oplossing te komen om content te beschermen. Maar deze wet is gebrekkig en daarom trek ik mijn steun voor SOPA in.'

Ook Senator Marco Rubio heeft zijn mening over SOPA aangepast. 'Ik moedig Senator Reid aan, om af te zien van zijn plan om deze wet er doorheen te krijgen', aldus Rubio op zijn Facebookpagina. 'We hebben meer tijd nodig voor de zorgen die beide zijden hebben geuit. We moeten met nieuwe wetgeving komen tegen internetpiraterij, die tegelijkertijd de vrije toegang tot het internet beschermt.' Volgens Rubio kunnen de onbedoelde gevolgen van SOPA de wet dwarsbomen.

Een van de eerste aanhangers van SOPA heeft gevraagd zijn naam uit de wet te halen. Maar, schrijft Lee Terry van het Huis van Afgevaardigden op Facebook, de economische impact van  dieftstal van intellectueel eigendom is echt en er is een oplossing nodig.' Andere beleidsmakers melden graag wijzigingen van de wet te zien.

Bron: Parool.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten