woensdag 18 januari 2012

Occupy protesteert pal voor het Witte Huis




    Foto: AFP

Afgelopen dinsdag kwamen circa duizend tot vijftienhonderd betogers bijeen om te protesteren voor het Witte Huis. Al verliep de demonstratie over het algemeen vreedzaam, helemaal vlekkeloos ging het echter niet.

Een rookbom werd over het hek van het Witte Huis gegooid, vermoedelijk door een van de betogers, dit leidde tot veel ophef en het terrein van het Witte Huis werd zelfs afgesloten. Ook pakte de politie vier demonstraten op. Een van de demonstranten zou een politie agent hebben aangevallen, en drie andere zouden een politie lijn zijn overgegaan.


Het was de bedoeling dat deze Occupy bijeenkomst het grootste protest ooit zou worden. De organisatoren hadden zelfs een vergunning voor tienduizend mogelijke participanten.

Helaas voor de Occupiers viel aan het eind van de middag wel te zien dat dit doel jammer genoeg niet behaalt ging worden.

Uit recentelijke peilingen blijkt dat 84% van de Amerikaanse bevolking het werk wat het Amerikaans Congres leverd afkeurd. De occupiers staan dus duidelijk niet alleen in hun mening.

Vertaling: KC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten