zaterdag 14 januari 2012

China bouwt grootste offshore windmolenpark van het land



China gaat het grootste offshore windmolenpark van het land bouwen. De honderd windmolens, die ieder een vermogen hebben van 3 megawatt, worden gebouwd in de de Bohaizee, voor de kust van de noordelijke provincie Hebei. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Er is een bedrag van 5,76 miljard yuan (714 miljoen euro) met de bouw gemoeid en het park gaat naar verwachting een capaciteit krijgen van 300 megawatt, wat genoeg zal zijn om honderdduizenden huishoudens van stroom te voorzien. De bouw van het windmolenpark begint tegen het einde van dit jaar. In 2015 worden de windmolens op China’s elektriciteitsvoorziening aangesloten.

Volgens China’s Nationale Energiebureau blijft het niet bij dit ene grote offshore windmolenpark. De Chinese kust biedt volgens de energiespecialisten voldoende mogelijkheden voor meer van dit soort parken. In 2015 wil China vijf offshore windmolenparken operationeel hebben. Daarmee denkt het land een markt te creëren die 80 miljard yuan waard is, ruim 9 miljard euro.

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten