donderdag 26 januari 2012

Strijd mee tegen tweede aanval op internetvrijheid

Het is geen gewoonte om oproepen van politici 1 op 1 door te zetten, maar voor europarlementariër Marietje Schaake maken we in dit geval een uitzondering. Wat is er aan de hand? Vandaag werd bekend dat het internationale anti-piraterij verdrag ACTA door de Europese Commissie is goedgekeurd. Dit verdrag – dat net zo schadelijk is als de zojuist afgeschoten SOPA en PIPA-wetgeving in de VS – is in achterkamertjes bedisseld. We weten ongeveer wat erin staat (sargief), maar geen der onderhandelingspartijen is bereid om de informatie met het grote publiek te delen. Hoe zou het toch komen dat de burger weinig vertrouwen heeft in de politiek?

Om deze hufterige machtsgreep op ons geliefde interwebs te voorkomen, moet er toch echt wat gebeuren. Door ons. Een meerderheid van onze volksvertegenwoordigers maalt er niet om.

Nee.. SOPA was slechts de eerste slag. In  wat lijkt op een gecoördineerde politieke oorlog tegen onze internetvrijheid die in de volgende versnelling is gegaan. Help mee door mee te stemmen op Avaaz! Opdat we deze slag ook winnen!

Bron + meer info: Sargasso.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten