woensdag 28 december 2011

Poetin reageert op protesten: ze hebben geen duidelijk idee wat ze willen

Een vrouw toont een foto van de Russische premier Vladimir Poetin tijdens een recente demonstratie in Moskou. ©anp

De Russische premier Poetin wil niets doen aan de uitslag van de parlementsverkiezingen. 'De verkiezingen zijn afgerond en een herziening is niet aan de orde', aldus Poetin tijdens een partijbijeenkomst.

Hiermee reageert Poetin op recente protesten in Moskou. Afgelopen zaterdag vond er weer een massademonstratie plaats waarbij onder meer gedemonstreerd werd tegen fraude bij de recente parlementsverkiezingen. Tienduizenden gingen de straat op en eisten het vertrek van Poetin. De ongewoon massale betoging was de grootste sinds de val van het communisme in 1991. Het was de tweede grote betoging tegen de premier in een maand.

Poetin bekritiseerde de demonstranten omdat ze volgens hem 'geen duidelijk programma' voor ogen hebben. 'Ze hebben allemaal individuele voorstellen en hebben geen idee hoe ze hun doelen willen bereiken.'

De premier zei dat hij bij de komende presidentsverkiezingen in maart 'geen trucs' nodig heeft om te winnen. Hij beschuldigde zijn tegenstanders ervan het land instabiel te willen maken.

Volgens de premier is de gang naar de rechtbank het enige wat de demonstranten nog rest als ze hun protesten door willen zetten.

Het aanzien van Poetin heeft een forse deuk opgelopen als gevolg van de omstreden parlementsverkiezingen. De partij van Poetin, Verenigd Rusland, verloor 25 procent van de zetels en wist nog maar net een meerderheid in de Doema te houden.

Bron: Volkskrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten