woensdag 14 december 2011

Occupy Congres 17 Jan 2012: Het grootste Occupy protest ooit




Sinds een maand geleden de Politie in New York het Zuccoti park heeft ontruimd van de kamperende occupiers. Is de Occupy Wall Street beweging haar ogen steeds meer gaan richten op Washington.

Een paar weken geleden wendde Occupy D.C. zich tot een Amerikaans Congres van Democraten die geld probeerde op te halen voor hun campagne. Occupy betogers zeggen nu dat op 17 Januari 2012, het grootste Occupy protest ooit zal plaatsvinden.

Het protest zal tegelijkertijd met de 2012 legislatuur sessie voor het Amerikaans Congres worden gehouden. Protesteerders zeggen dat ze hopen op een miljoen tenten voor het Capitool. ‘’Wij nemen de beweging regelrecht naar de drempel van hun voordeur,’’ staat op de facebook pagina van het protest.

Een porto Ricaanse studente schreef op Twitter dat ze hoopte dat men de Federal Reserve, het Amerikaanse hoge gerechtshof en het Amerikaanse Ministerie van Financiën konden Occuperen

Ondanks dat ze door sommige bestempeld worden als een liberale beweging. Heeft de Occupy-beweging herhaaldelijk gezegd dat ze niet verbonden is met een politieke partij, en zich zowel zal richten op de Democraten als de Republikeinen wanneer ze in Januari het Congres zullen occuperen.

Bron: Presstv.ir

1 opmerking:

  1. http://www.nujij.nl/politiek/occupy-congres-17-jan-2012-het-grootste-occupy.14867163.lynkx#axzz1gGSB18J8 Klik hem omhoog!

    BeantwoordenVerwijderen