woensdag 1 februari 2012

Venezuela haalt goud terug uit buitenland

Venezuela is klaar met het terughalen van 160 ton fysiek goud uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Wat Duitsland, Frankrijk en Nederland niet voor elkaar krijgen krijgt Venezuela wel voor elkaar. In twee maanden tijd heeft het land 160 ton goud teruggehaald uit diverse landen in Europa en Azie, maar ook uit Amerika. Amerika ligt onder vuur omdat het niet de goudreserves wil vrijgeven die door landen zijn gestald in het verleden.

Venezuela neemt plek 15 op de lijst met landen met de grootste goudreserve. Het land heeft een totale fysieke goud voorraad van 365 ton. Het land laat 50 ton goud buiten Venezuela opgeslagen liggen om financiële transacties mee uit te kunnen voeren. De intocht van het goud werd live uitgezonden op televisie.

Het is onduidelijk of andere landen welke ook goud opgeslagen hebben liggen in andere dit terug gaan halen. Bekend is dat veel Europese landen goud opgeslagen hebben liggen in Amerika, echter doet dit land erg moeilijk met het vrijgeven van deze reserves. Hierdoor rijst de vraag of de goudreserve nog wel aanwezig zijn in Fort Knox.

Bron: Prijsvangoud.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten