maandag 20 februari 2012

Driekwart Europeanen vindt eigen land en Europese Unie corrupt

  
De Europese Unie is één grote modderpoel van corruptie; zelfs de instellingen die hierop moeten toezien werken hier al jaren aan mee.
 
Uit een onderzoek van Eurobarometer blijkt dat een overweldigende meerderheid van 74% van de Europeanen vindt dat zowel hun eigen land als de Europese Unie wordt geplaagd door corruptie. Vooral van de nationale en Europese politici verwachten de mensen helemaal niets; tegen geen enkel ander beroep wordt met zóveel wantrouwen aangekeken.

74% van de Europeanen denkt dat corrupte op alle nationale bestuurlijke niveaus een enorm probleem is en 73% vindt alle EU-organisaties corrupt. De cijfers zijn weliswaar ietsje lager dan twee jaar geleden (nationaal 78%, EU 76%), maar laten opnieuw zien dat het zowel de nationale als de Europese politici maar niet wil lukken om meer vertrouwen bij de burgers op te wekken. Integendeel: 47% van de ondervraagden gelooft dat de corruptie de laatste jaren alleen maar is toegenomen. 68% vindt dat er onvoldoende transparantie en helderheid over het gevoerde beleid is.
 
Lees verder op: Xandernieuws.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten