donderdag 16 februari 2012

Iran stopt met olie-export naar Nederland

CURAÇAO – Iran heeft de olie-export gestopt naar zes EU-landen waaronder Nederland. Het is een reactie op het besluit van de Europese Unie vorige maand om Iran een olieboycot op te leggen. Dat meldde het Iraanse tv-station Press TV vandaag.

Het gaat naast Nederland om Griekenland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië, aldus de zender. De Iraanse minister van Olie had op 4 februari al gezegd dat de olie-export naar “sommige” Europese landen zeker zou worden gestopt. De EU legde de Iraanse regering een olieimportboycot op vanwege haar nucleaire programma.

Openheid

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal sprak maandag in Wenen met afgevaardigden van het Internationale Atoom- en Energie Agentschap (IAEA). Rosenthal benadrukte vandaag opnieuw het belang van openheid bij Iran. Hij zei te hopen dat het IAEA in maart in een rapport kan concluderen dat Iran volledig meewerkt en dat het atoomagentschap toegang heeft gekregen tot de nucleaire installaties in het land. Het IAEA sprak eerder de zorg uit dat Iran militaire bedoelingen zou kunnen hebben met zijn nucleaire installaties.

© ANP

Bron: Versgeperst.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten