zaterdag 18 februari 2012

Goldman Sachs aast op Nederlandse pensioenen

Imachen:Goldman Sachs Tower.JPG
Het hoofdkwartiet van Goldman Sachs in New York

De meest kille, meedogenloze en gewetenloze, maar ook de meest winstgevende zakenbank ter wereld, de Goldman Sachs Bank, heeft haar oog laten vallen op de Nederlandse pensioenen. Met een totaal beheerd vermogen van ruim 800 miljard euro zijn de Nederlandse pensioenfondsen een vette kluif voor Goldman Sachs. De pensioenfondsen kijken met een schuin en  begerig oog naar Goldman Sachs omdat deze bank bewezen heeft een uitstekende vermogensbeheerder te zijn. Gezien de veel te lage dekkingsgraad van de meeste pensioenfondsen, hebben deze wel behoefte aan een vermogensbeheerder die in staat is om, ook in onzekere tijden, goede rendementen te realiseren.

Lees verder op: Gewoon-nieuws.nl

1 opmerking:

  1. oktagon@zeelandnet.nl (oktagon)15 april 2012 om 16:09

    Die "vette kluif"moeten wij Nederlanders nooit uit handen geven;dat gevaar dreigt al met de EU en gelijkstelling van rechten.
    Onze politici zouden wel eens in staat zijn om onze fondsen in een Europot te storten en kunnen de Hollandse pensionada naar hun centjes fluiten en ook op dit nivo gelijkgeschakeld worden met inwoners van landen zonder pensioenvoorzieningen.En dat zijn het merendeel van de (incl.potentieele) < 17 aangesloten EU-landen

    BeantwoordenVerwijderen