woensdag 15 augustus 2012

De echte reden waarom Israël voor 6 november Iran gaat aanvallen

Tussen nu en 6 november gaat Israël de nucleaire installaties aanvallen in Iran. Dat kondigden Israëlische functionarissen al maandenlang aan. Daarna zou het volgens hen te laat zijn omdat Iran steeds meer nucleaire installaties in grotten bouwt, en daar kunnen de Israëlische bommen niet bij.

Maar de voormalige CIA-analist Ray McGovern denkt dat dat niet de reden is van de op handen zijnde aanval. Tegen Business Insider zegt hij dat Israël helemaal niet bang is dat Iran een paar nucleaire wapens maakt. Israël heeft al een nucleair arsenaal. “Ze moeten nu alleen wat vaker over hun schouder kijken”. Nee, hij vermoedt dat Israël Iran wil aanvallen op dezelfde manier als de VS dat in Irak hebben gedaan. Iran, zegt hij, kan dan niet langer Hamas en Hezbollah steunen in Gaza en Libanon.

Volgens McGovern is 6 november, de dag waarop Amerika naar de stembus gaat, een belangrijke datum. “Als Obama wordt herkozen zal hij niet zo snel Amerikaanse troepen aan Israëlische zijde inzetten”. En Netanyahu gokt erop dat Obama voor die tijd niet anders kan dan zich in het conflict te mengen.

Door :

Bron: Welingelichtekringen.nl via  Business Insider

Geen opmerkingen:

Een reactie posten