vrijdag 17 augustus 2012

Finland bereidt zich voor op uiteenvallen eurozone



Finse minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt Europese leiders: 'Het is slechts een kwestie van tijd voordat de gezamenlijke munt verdwijnt'

De Finse minister van Buitenlandse Zaken heeft de Europese leiders gewaarschuwd. Ze moeten zich voorbereiden op het uiteenvallen van de eurozone, aldus Erkki Tuomioja. In Finland treffen ze momenteel alle voorbereidingen op de ontbinding van de gemeenschappelijke munt.

Tegenover The Daily Telegraph verklaart Tuomioja te geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de euro verdwijnt. Hij zegt:

"Het is slechts een kwestie van tijd of het zuiden of het noorden zal breken met de munt, want het veroorzaakt ellende voor miljoenen mensen en vernietigt de toekomst van Europa. Het is een totale catastrofe."

Finland is één van de vier landen binnen de eurozone met een AAA-rating, de hoogste kredietwaardigheid. Het land wil dan ook haar kredietwaardigheid beschermen. Het gaat zelfs zo ver dat het bij de lening aan Griekenland en Spanje om onderpanden heeft gevraagd.

Bro: Joop.nl & Refdag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten