donderdag 9 februari 2012

Mysterie: Massa dolfijnen spoelen aan

Ongeveer 129 dolfijnen zijn op mysterieuze wijze gestrand op Cape Cod de afgelopen weken. Het dodental is tot nu toe 92. De dolfijnen hebben verwondingen opgelopen en hebben weinig tijd voordat er schade aan de organen ontstaat, ze verbranden of de meeuwen hun tol eisen.

Mariene biologen zijn zeer verbijsterd over de onbekende oorzaak, een vergelijkbare massa aangespoelde dolfijnen is niet meer gebeurt sinds de jaren '90, en voorlopig zit het er niet naar uit dat het stopt met aanspoelen van dolfijnen.

Er wordt gespeculeerd dat weerpatronen, getij verandering of het sociale gedrag van dolfijnen die hun vrienden volgen er voor zorgen dat er op dit moment zoveel aanspoelingen zijn. Maar wat leidt hen nou precies tot verwarring?

Als de getijden de oorzaak zouden zijn dan zijn er vaak meerdere typen dieren die aan land spoelen. Bij deze zaak zijn het specifiek de dolfijnen die aanspoelen, en er zijn er in de laatste weken meer op land geraakt dan normaal in 1 jaar tijd. Dat de gebeurtenis zich beperkt tot deze ene locatie is ook vreemd.

Reddingswerkers nemen de dieren mee om te kijken of er een patroon valt de ontdekken in de doodsoorzaak. Tot nu toe zijn er geen patronen. De dolfijnen hebben lege magen, dit vertelt de biologen alleen maar dat ze op zoek waren naar voedsel, maar de massa verwarring is nog steeds een mysterie.

"Wat we zien is geen enkel patroon van ziekte, letsel of laesies die een bijzondere reden voor deze gebeurtenis zouden kunnen geven," aldus Katie Moore van de International Fund for Animal Wildlife. "Als we verschillende weerpatronen hebben, konden we een andere verdeling van de prooi hebben.'

IFAW vermeld op hun site:
Als wetenschappers niet de middelen hebben om de oorzaak van de massale sterfte vast te stellen, kan het zijn dat de volksgezondheid gevaar loopt zonder dat iemand het weet.

De wetenschappers krijgen niet voldoende steun vanuit het congres. Moore vertelt dat ze met een jaarlijks budget van $300.000 werken en ze hebben nu al begin februari $60.000 gebruikt voor deze reddingsoperatie.

HAARP

Na weertechnologie en manipulatie is de laatste jaren veel onderzoek gedaan, alhoewel het nog steeds beschouwd wordt als complottherie, en de mensen worden omschreven als: "aluminium hoed dragers". Dat is jammer. De effecten van onnatuurlijke weermanipulatie (toegeschreven aan aardbevingen) worden door de meeste wetenschappers genegeerd, ook al veroorzaken weerpatronen massa's doden dieren. Vooral dieren zoals dolfijnen en vogels die gevoelig zijn voor zowel de weersveranderingen als voor elektromagnetische frequenties.

Neem eens een kijkje op onderstaande kaart, waar de HAARP locaties zijn weergegeven en vergelijk die met de Google kaart van de plaatsen van de massa's dierensterfte. Zou dit het patroon zijn van een van de toonaangevende theorieën voor de stijging van dode vogels en vissen?



    Mogelijke HAARP locaties over de wereld, Jan 8 2011

    
    Google's massa dierensterfte van 5 januari 2011

Met zo veel tragische massa dieren die dood gaan is het tijd voor onderzoekers om een harde blik te werpen op zowel de technologie als natuurlijk patronen die een verwoestende ecologische kettingreactie veroorzaken.



Vertaling: Suzanne EarthWatcher

Bron: Earthwatcher.nl & Activistpost.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten