dinsdag 10 januari 2012

Protesten in Nigeria escaleren



Bij protesten in Nigeria tegen dure brandstoffen zijn maandag in ieder geval drie doden gevallen. De politie in Lagos schoot een demonstrant dood. In een andere stad kwamen ook twee mensen om door schotwonden.

Duizenden mensen liepen mee in vakbondsprotesten omdat de overheid de brandstoffen niet meer subsidieert.

In Kano schoot de politie in de lucht en gebruikte traangas, toen de betogers het kantoor van de gouverneur belaagden. Daardoor raakten dertig mensen gewond, van wie een groot deel schotwonden had.

De demonstranten zetten twee busjes in lichterlaaie en probeerden ook de woning van de centralebankpresident in brand te steken. Tevens ging een overheidsgebouw in vlammen op.

Geplunderd

In het zuiden van het land viel een boze menigte demonstranten een moskee aan. Ze probeerden het gebedshuis in brand te steken en bekogelden het met stenen. Ook werd het pand geplunderd.

De politie verdreef de meute met traangas. Door de aanval op de moskee zijn volgens het Rode Kruis tien mensen gewond geraakt.

Duizenden mensen liepen mee in vakbondsprotesten in Lagos, omdat de overheid de brandstof niet meer subsidieert. Betogers staken autobanden in brand en wierpen stenen naar agenten. Ook hier reageerde de politie met traangas en schoten in de lucht.

De spanningen tussen moslims en christenen zijn de afgelopen weken flink opgelopen. De islamistische beweging Boko Haram pleegde met kerst een reeks aanslagen op kerken.

Bron: BNR.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten