dinsdag 3 januari 2012

Occupy 2012 het begin van een nieuw tijdperk

''2011 was een geweldig jaar voor de nieuwe Occupy beweging die de wereld verandert. Er is veel gebeurd en zonder jouw steun, en de hulp van miljoenen Occupy-ers over de hele wereld, zou niets van dit alles mogelijk zijn geweest. Namens Occupy Amsterdam, dank je wel!

Occupy stopt niet hier. Volgend jaar zal een jaar vol actie zijn en we zullen sterker groeien. We zijn net begonnen. Occupy, gaat in 2012 op volle kracht vooruit! Nederland en de rest van de wereld zal worden opgeschrikt door niet één, maar vele ‘wake-up-calls’ in 2012. Hoe? De strategieën zullen veranderen…

Vergeet even de kampen, geen lange nachten meer in de kou. Dat is zo 2011! In plaats daarvan worden er momenteel over de hele wereld vele verrassingsacties voorbereid, een escalatie van acties en creaties, die speels, niet-gewelddadig en verstorend voor het huidige systeem zullen zijn.

Verwacht verrassende acties die consumenten, bedrijven en politici ter verantwoording zullen roepen. Denk aan flash-mobs, events, bezettingen, creatie’s, activiteiten online en nog veel meer.

In de afgelopen decennia, zijn we door de focus op macht en materialisme onvoorbereid geweest op de wereldwijde uitdagingen waar we nu voor staan. We zijn in een crisis beland, niet alleen op het gebied van de economie, maar ook in onze relatie met de natuur, spiritueel en politiek gezien. We zijn in een toestand van onaanvaardbare verspilling, destructie, ongelijkheid, instabiliteit en corruptie beland.

De overkoepelende uitdaging van Occupy in het komende jaar is welvaart en rechtvaardigheid voor de 100% procent dichter bij te brengen. Niet dat dit alles gemakkelijk zal zijn, want gevestigde belangen zijn diep verankerd. Occupy is daarom niet alleen een protest beweging, maar ook een proces in beweging.

Ook al zijn de Occupy-ers in de steden nog maar net begonnen op de weg van vernieuwing, de Occupy beweging is niet meer te stoppen. De beweging is jong, een boreling nog eigenlijk, maar heeft de eerste kinderziektes al achter de rug. En overwonnen!

Het is tijd voor een nieuwe fase, het is tijd voor 2012. De weg naar de hervormingen is nog maar een paar maanden oud, maar Occupy is geboren, en groeit gestaag. Ideeën, zorgen, opvattingen, meningen worden door een hoop mensen gedeeld.

De roep om verandering klinkt wereldwijd. Van het Midden-Oosten tot Occupy Wall Street, van Madrid, Moskou, Rome, Athene, tot aan Amsterdam…en…Den Haag.

Het is een schreeuw om democratie, transparantie, eerlijkheid. Een schreeuw om rechtvaardigheid, om een eerlijke verdeling van kapitaal en arbeid. Een schreeuw om een leefbare wereld. Voor mens en dier, en de toekomstige generaties. In 2012 gaan dingen veranderen en een rechtvaardigere wereld hoeft niet zo heel ver weg te zijn. Niet verder dan jouw bereidheid om ons ook in 2012 te steunen! Happy New Year!''

Mjon

Bron: Occupyamsterdam.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten