vrijdag 11 januari 2013

'Geloof de mythe van EU niet'



Ierland volgde per 1 januari Cyprus op als voorzitter van de EU en dat voor een periode van zes maanden. Herman Van Rompuy en de Ierse premier Enda Kenny bespraken woensdag de punten die de volgende zes maanden de Europese agenda zullen bepalen. Maar alle lofzangen van de Ierse regering voor het Europese project zijn niets meer dan warme lucht, dat schrijft een Ierse krant. De krant verwijt de EU een gebrekkige kennis te hebben van wat democratie betekent:

‘Het evenement moest traditiegetrouw de mythe in stand houden, die een deel is geworden van onze huidige zelfevaluatie en van die van de EU. De toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan onze Europese/EU-leiders is het meest recente voorbeeld van die mythecreatie, een poging om het foute beeld te schetsen dat Europa’s grootste verwezenlijking in de voorbije 60 jaar is dat het vrede heeft gebracht waar ooit oorlog heerstte en dat het de democratie heeft uitgerold, verbeterd en versterkt.

De EU heeft dat niet gedaan. Democratie is verminderd, niet verbeterd. We verkiezen de mensen die ons regeren niet. We worden geregeerd door onverkozen EU-bureaucraten die vooral uitblinken in arrogantie.

Het zijn anderen die de oorlogen hebben gevochten om vrede te brengen.’

Bron: Express.be via Wereldgeheimen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten