zondag 13 januari 2013

Buitenzintuiglijke waarneming wetenschappelijk bewezen



Studies over buitenzintuiglijke waarneming worden vaak gemarginaliseerd. Dat komt niet zozeer door het ontbreken van empirisch bewijs, maar meer door het gebrek aan theoretische ondersteuning.

Buitenzintuiglijke waarneming of ESP kan door middel van de traditionele definities van perceptie en cognitie niet gemakkelijk worden begrepen.

De kwantummechanica kan wel deuren openen naar uitgebreidere ESP-modellen. Sinds het midden van de twintigste eeuw zijn experimenten uitgevoerd om de aard van ESP te onderzoeken.

Wetenschappelijk bewezen

Vandaag de dag is ESP met behulp van moderne experimentele methoden en meta-analytische technieken wetenschappelijk bewezen ondanks de conventionele neurowetenschappelijke aannames.

Parapsychologen hebben het bestaan van ESP tussen 1974 en 2008 aangetoond in 108 publicaties. Het onderzoek is gedaan in laboratoria over de hele wereld.

Waarom wordt dit belangrijke empirische bewijs niet benoemd door iedere grote nieuwszender of krant? ESP wordt om twee redenen niet geaccepteerd door de wetenschappelijke gemeenschap.
De reguliere wetenschap meent dat dergelijk empirisch bewijs niet bestaat
Hoewel wordt geaccepteerd dat er mogelijk enig bewijs bestaat, meent de reguliere wetenschap dat de experimenten niet kunnen worden herhaald

In december 2010 onthulden Patrizio E. Tressoldi en zijn collega’s in het wetenschappelijke tijdschrift NeuroQuantology dat deze overtuigingen onjuist zijn, dat bewijs voor ESP wel degelijk bestaat en dat de waarnemingen herhaalbaar zijn.

Bron en het gehele paper Extrasensory Perception and Quantum Models of Cognition: Psy.unipd.it

Bron: Niburu.nl

Stem hem omhoog op Nujij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten