vrijdag 11 januari 2013

Frankrijk maakt gebouwen groen met algen (video)



Frankrijk gaat algen inzetten om gebouwen een stuk energie-efficiënter te maken. Het is de bedoeling dat algen op daken en langs muren van kantoorgebouwen en appartementen worden gekweekt.

De algen doen zich tegoed aan afvalwater en zetten het om in zuiver water. Dat meldt Al Jazeera.

De Franse regelgeving schrijft voor dat gebouwen tegen het jaar 2020 hun eigen water moeten zuiveren en meer energie moeten produceren dan ze consumeren.

Energiebron

De microalgen worden in afvalwater gekweekt en vervolgens omgezet in een energiebron. Hoewel er binnen enkele maanden gebruik van kan worden gemaakt, is de technologie om algen in methaan om te zetten (stoom) nog niet geïmplementeerd.

Frankrijk loopt achter op Duitsland en Scandinavische landen als het om groene gebouwen gaat, maar hoopt te beginnen aan een inhaalrace.

Nanodeeltjes

Frankrijk is ook het eerste land in Europa dat fabrikanten verplicht het gebruik van nanodeeltjes te vermelden op productverpakkingen. Deze piepkleine deeltjes worden gevonden in veel medicijnen en consumentenproducten.

Ze worden steeds meer gebruikt in de vorm van titaniumdioxide of aluminiumsilicaat. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de deeltjes mogelijk schadelijk zijn voor het darmkanaal.



Bron: YouTube/AljazeeraEnglish via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten