vrijdag 4 januari 2013

In Alaska daalt het gemiddelde temperatuurIn het eerste decennium van de 21ste eeuw is de gemiddelde temperatuur in Alaska met 2,4° Farenheit gedaald. Volgens het Alaska Climate Research Center is dat ‘een behoorlijke daling op een periode van 10 jaar’. Het onderzoekscentrum schreef zijn bevindingen neer in de studie "The First Decade of the New Century: A Cooling Trend for Most of Alaska," waarover The Alaska Dispatch bericht.

De temperatuursdaling is wijdverspreid en algemeen. Liefst 19 van de 20 officiële thermometerhutten over het grondgebied van deze Amerikaanse staat verspreid, rapporteerden een koeling van de temperatuur. De temperatuursdaling is het grootst in het westen van de staat waar op 10 jaar tijd een daling van 4,5° Farenheit werd opgemeten.

De temperatuursdaling begon in 2005 na jaren van stijgingen, aldus het rapport. Volgens de onderzoekers is de daling een gevolg van de Decadal Oscillation, een klimaatsvariant in de Grote Oceaan die normaal 20 à 30 jaar aanhoudt en koud water naar Alaska voert.

Bron: Express.be via Wereldgeheimen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten