zaterdag 5 januari 2013

Aantal aardbevingen blijft toenemen

Earthquakes, The Fuse That Ignites Volcanoes, Have Increased Worldwide

Uit cijfers die de afgelopen weken ter beschikking zijn gekomen blijkt dat er wereldwijd een toename valt te constateren in het aantal aardbevingen, zowel in kracht als aantal.

Tevens valt ook op dat ze steeds vaker voorvallen relatief dicht aan het oppervlak van de aarde.

Voor wie denkt dat dit dan kleine bevinkjes zijn, komt bedrogen uit want de toename in kracht en aantal telt voor die die groter zijn dan 5,5 op de schaal van Richter. Waar tot voor kort deze vaak op grote diepte plaatsvonden, komen ze nu steeds vaker voor dichterbij het aardoppervlak en dat veroorzaakt daar gelijk ook grotere schade.

De aardbevingen dichtbij het aardoppervlak komen voor langs de zogenaamde breuklijnen en zijn het gevolg van de opbouw van spanning rond de tektonische platen. Een ander verschijnsel is ook dat aardbevingen op hun beurt weer andere, nieuwe veroorzaken. Dit zou (voor een deel) de toename van het fenomeen kunnen verklaren.

Aangezien er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is voor de toename van (zwaardere) aardbevingen zien we weer allerlei “verklaringen” waar de mensheid niet zoveel mee kan. Zo zijn er wetenschappers die beweren dat de toename te wijten is aan het feit dat er meer registratieapparatuur zou zijn en dat deze ook gevoeliger is geworden. Dit zou dan misschien op kunnen gaan voor de zwakkere bevingen, maar die groter dan 5,5 op de Schaal van Richter worden al jarenlang exact wereldwijd geregistreerd.

Zoals de Engelse krant The Guardian schrijft, “Echter, door de recente gebeurtenis is het nu gemakkelijker om een doorsnee iemand ervan te overtuigen dat er steeds meer en krachtiger aardbevingen wereldwijd voorkomen”.

In hetzelfde artikel staat verder,“Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de bevingenkaart wereldwijd en je vergelijkt die met een voor vulkanen, dan zal je zien dat ze vrij precies overeenkomen. Zowel aardbevingen als vulkaanuitbarstingen vinden plaats aan de randen van tektonische platen waaruit het aardoppervlak bestaat. Aardbevingen ontstaan door de opbouw van druk die ontstaat als platen over of onder elkaar schuiven. Op een meer gecompliceerde manier wordt er magma gegenereerd op de plaatsen waar platen aan elkaar grenzen en dit komt naar de oppervlakte in de vorm van vulkanen. Het sterk toenemende aantal aardbevingen is volgens sommige wetenschappers zorgelijk omdat ze de lont zijn die de vulkanen doet ontsteken”.

Het zijn vulkanen die misschien nog wel een grótere bedreiging voor de aarde kunnen zijn dan aardbevingen. Zo heeft men altijd gedacht dat de inslag van een asteroïde 65 miljoen jaar geleden verantwoordelijk was voor het uitsterven van de dinosaurus. Hierdoor zouden grote hoeveelheden giftige stoffen en gas in de lucht terecht zijn gekomen waardoor het zonlicht werd geblokkeerd en wereldwijde afkoeling het gevolg was. De dinosaurus en andere levensvormen zouden hieraan zijn bezweken.

De laatste jaren echter zijn wetenschappers een beetje teruggekomen op dat idee en denkt men dat dit misschien veroorzaakt is door gigantische massa's lava die via vulkanen naar buiten zijn gekomen en meer indirect verantwoordelijk zijn. De grote hoeveelheden giftige sulfer en koolmonoxide die erbij vrijkwamen zouden een onnatuurlijk sterke wereldwijde opwarming hebben veroorzaakt en voor verzuring van de oceanen hebben gezorgd. Op dit moment zijn er ongeveer 1500 actieve vulkanen wereldwijd waarvan er ieder jaar 50 tot 60 tot uitbarsting komen.

Er worden wat aardbevingen betreft ook allerlei records gebroken:

Costa Rica deelt mee dat de aardbeving van 7,6 op 5 september 2012 de zwaarste was in de afgelopen 62 jaar.

In Japan kwamen in 2012 maar liefst 3.134 aardbevingen voor. Dit is ongeveer 1.000 meer dan het gemiddelde in de periode 2001 tot 2010.

Ook in Mexico vonden een record aantal aardbevingen plaats. Daar stond de teller enkele dagen voor het eind van het jaar al op 5.043.

Op het Koreaanse schiereiland werden dit jaar 56 aardbevingen geregistreerd. Dit is het dubbele van het gemiddelde tot nu toe.

In Peru zijn er dit jaar 225 “gevoelige” aardbevingen geregistreerd. Dit is een vervijfvoudiging ten opzichte van de jaren daarvoor. Peru registreert alleen “gevoelige” aardbevingen en dat wil zeggen bevingen die gevolgen (kunnen) hebben voor de bevolking.

Dit betekent dat tot op dit moment de aardveranderingen alleen maar aan het toenemen zijn. Het goede nieuws is in ieder geval dat dit nu ook eindelijk begint door te druppelen in de mainstream media en de wetenschap.

The Guardian
The Extinction Protocoll

Bron: Niburu.co

Geen opmerkingen:

Een reactie posten