vrijdag 2 december 2011

Schade door storm in zuidwesten VS

LOS ANGELES -  Een zware storm met windstoten van meer dan 220 kilometer per uur zorgt donderdag (lokale tijd) voor overlast en schade in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Meer dan 380.000 huishoudens en bedrijven zitten zonder stroom, omgevallen bomen en elektriciteitsmasten zorgen voor chaos op de weg, zo meldden autoriteiten.

Foto: afp
Op de internationale luchthaven van Los Angeles is de stroom deels uitgevallen. Tientallen vluchten zijn geannuleerd of opgeschort. Volgens de nationale weerdienst gaat het om de zwaarste oostelijke wind in jaren en blijft het nog zeker tot en met vrijdag stormen. Volgens meteorologen kan er „op uitgebreide schaal” schade worden verwacht in Californië, Nevada, Utah, Arizona en New Mexico.

Donderdag werd vooral Californië getroffen door de zogenoemde Santa Ana-winden. Door de problemen met de elektriciteitsvoorziening zit de stad Pasadena gedeeltelijk zonder water, omdat pompen niet meer werken. Ook in andere steden is de waterdruk gedeeltelijk of geheel weggevallen. In Los Angeles zijn zo'n 1200 verkeerslichten beschadigd, wat de verkeerschaos alleen maar verergerde.

De brandweer van Los Angeles verzoekt iedereen om donderdagavond en -nacht binnen te blijven.

Bron: Telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten