vrijdag 9 december 2011

Goud reserves Frankrijk in de Verenigde Staten ‘verdwenen’

Eerder werd er al bericht dat de goud reserves van Duitsland welke zijn opgeslagen in de Verenigde Staten niet meer zijn terug te vinden. King World News meldt dat nu ook Frankrijk klaagt dat goud reserves welke zijn ondergebracht in de Verenigde Staten niet zijn terug te vinden. Het zou gaan om 900 ton goud wat door Frankrijk is opgeslagen in de Verenigde Staten, maar waarvan de Verenigde Staten nu aangeeft dat Frankrijk het goud niet kan opeisen.

Frankrijk heeft het goud in de Verenigde Staten opgeslagen ten tijde van de tweede wereldoorlog, om er zo voor te zorgen dat de bezetters het fysieke goud niet in handen konden krijgen. Of het goud überhaupt nog wel aanwezig is in de Verenigde Staten of dat deze dit reeds hebben verhandeld is onduidelijk.

De 900 ton goud van Frankrijk kan ervoor zorgen dat de prijs van goud verder oploopt, omdat de 900 ton goud niet verhandeld kan worden op de goudmarkt. King World News meldt ook dat Frankrijk met de Verenigde Staten aan het onderhandelen is over de teruggave van het fysieke goud. Wellicht gaat dit nieuws ervoor zorgen dat de prognose van analisten gaat uitkomen. Analisten hebben namelijk eerder aangegeven dat de goudprijs voor 2012 boven de 2000 dollar grens zou kunnen uitkomen.

Bron: Prijsvangoud.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten