woensdag 31 oktober 2012

Zeker 35 doden door storm in Vietnam, Filipijnen en China



Niet alleen de Verenigde Staten was de afgelopen dagen van hevig noodweer, ook in delen van Azië richtte noodweer grote schade aan. Want terwijl de orkaan Sandy Amerika teisterde, eiste tyfoon Son-Tinh in de Filipijnen, Vietnam en in China zeker 35 levens.

De meeste slachtoffers vielen vorige week op de Filipijnen. 27 mensen kwamen om en nog eens negen mensen worden vermist. Meer dan 100.000 inwoners van de eilandstaat ondervonden hinder van Son-Tinh.

Ook in Vietnam richtte de storm aanzienlijke schade aan. Huizen en bruggen werden kapotgeslagen, elektriciteitspalen braken doormidden en zeven mensen kwamen om het leven. Volgens de autoriteiten zijn meer dan 86.000 mensen geëvacueerd.

Son-Tinh richtte tevens schade aan in China. Met name het tropische eiland Hainan werd getroffen. Op het eiland viel in ieder geval één dodelijk slachtoffer en zijn vijf mensen als vermist opgegeven. Volgens de Chinese staatsmedia veroorzaakte de storm hevige overstromingen en moesten 126.000 mensen geëvacueerd worden.

Het Chinese persbureau Xinhua meldt dat het noodweer voor China nog niet voorbij is. Son-Tinh is inmiddels aangekomen in de autonome regio Guangxi waar de overheid waarschuwt voor overstromingen en aardverschuivingen.

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten