maandag 22 oktober 2012

'Episch plan' IMF laat schulden verdwijnen en onttroont bankiers



Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft kennelijk toch een toverstaf. Uit een revolutionair rapport blijkt dat men in theorie een streep zou kunnen zetten door de Amerikaanse netto-staatsschuld.

Hetzelfde kan worden gedaan voor landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Italië of Japan. Tegelijkertijd kunnen de bankiers worden onttroond.

De truc? Vervang het huidige geldsysteem waarin geld wordt gecreëerd door privé-banken, circa 97 procent van de geldvoorraad, door een systeem waarin de overheid geld drukt. We zouden daarmee terugkeren naar de historische norm, voordat Charles II de geldvoorraad in 1666 in handen gaf van privé-banken.

Fractioneel bankieren

Er zou een einde komen aan fractioneel bankieren, waarbij banken slechts een deel van de hun toevertrouwde middelen in direct beschikbare vorm aanhouden, en het overgrote deel van de middelen uitlenen, ongeacht hun verplichting om de middelen op eerste verzoek terug te betalen.

Een land krijgt weer soevereine controle over de geldvoorraad. Er zijn geen bankruns. Dat is tenminste de gedachte.

Kredietverstrekkers

De IMF-studie, getiteld The Chicago Plan Revisited (pdf), door Jaromir Benes en Michael Kumhof, merkt op dat rijkdom door kredietcycli altijd in handen komt van een selecte groep kredietverstrekkers. Dat gaat terug tot de oude religies van Mesopotamië en het Midden-Oosten.

Met het rapport, dat voortborduurt op het raamwerk zoals het in 1936 werd opgesteld door de professoren Henry Simons en Irving Fisher, kan mogelijk het hele bankensyndicaat worden aangepakt zonder de economie in gevaar te brengen.

De studie is hier (pdf) in het geheel terug te lezen.



Bron: Telegraph.co.uk via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten