dinsdag 16 oktober 2012

Hoe ziet de toekomst eruit in de wereld van Google?



Volgens Eric E. Schmidt, uitvoerend voorzitter van internetgigant Google, wordt ons leven binnenkort veel gemakkelijker. In zijn speech op de Google-conferentie in Arizona schetste Schmidt een optimistisch beeld van hoe technologie – en natuurlijk speelt Google zelf daarin een doorslaggevende rol – de wereld zal veranderen. Claire Cain Miller vat zijn speech samen op haar blog op de New York Times website.

In de toekomst ontwaakt de heer Schmidt spontaan wanneer zijn REM-slaap eindigt. Een zelfrijdende wagen brengt hem naar het kantoor, waar routinetaken volbracht worden met behulp van artificiële intelligentie. Hij slikt een microrobot in die zijn lichaam monitort en zijn dokter waarschuwt wanneer er iets mis is. ’s Nachts gaat een andere robot in zijn plaats naar feestjes.

“Die robot zal zich in mijn plaats vermaken en brengt de volgende ochtend rapport uit,” aldus Schmidt.

Het dagelijkse leven wordt veel gemakkelijker en dit zal deels te danken zijn aan Google, dat bezig is met nog andere grensverleggende technologieën zoals universele en simultaanvertaling.

Nog belangrijker is dat technologie de wereld zal opengooien. Miljarden mensen in ontwikkelingslanden die momenteel nog niet met ons in verbinding staan zullen zo dezelfde mogelijkheden hebben als degene die wij nu al kennen.

“Beeld u in wat het betekent om van geen enkele informatie te springen naar alle informatie in de wereld en dat door middel van één enkel toestel. Van geen enkel schoolboek naar alle schoolboeken. Van geen taal naar alle talen.”

Voor bedrijven als Google zijn die miljarden nieuwe mensen ook een bron van nieuw talent. “Misschien woont de volgende generatie van user interface designers wel in Botswana,” stelt Schmidt.

Google en andere technologiebedrijven zullen pas van een succes kunnen spreken wanneer dit alles volledig in het dagelijkse leven is geïntegreerd. De Google-bril is de volgende stap in deze strategie.

“Uiteindelijk verdwijnt technologie eenvoudigweg uit het zicht,” aldus Schmidt. “En dat is de ultieme verwezenlijking: geen poorten, plug-ins of menu’s meer.”

Bron: Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten