zondag 28 oktober 2012

New York evacueert 375.000 inwoners - Update

Burgemeester Michael Bloomberg van New York heeft vandaag opdracht gegeven om 375.000 inwoners in laaggelegen gebieden te evacueren, wegens de naderende orkaan Sandy. 'Dit is een zware en gevaarlijke storm', zei Bloomberg op een persconferentie.

De burgemeester besloot ook dat de scholen van New York maandag dicht blijven.

Obama waarschuwt voor orkaan

ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft de bevolking zondag gewaarschuwd voor de orkaan Sandy. 'Het is een grote en zware storm', zei de president, die de bewoners aan de oostkust op het hart drukte om de zaak serieus te nemen.

De orkaan beweegt slechts traag, wat volgens hem aanvullende problemen kan veroorzaken. Obama had zondag uitleg gekregen bij het federale stormcentrum in Washington. Hij zei dat functionarissen hem verzekerden dat allerlei voorzieningen klaar staan. Hij zei dat het 'belangrijk is om grootschalig en snel te reageren' op schade door de orkaan.

Het is nog lang niet duidelijk welk pad orkaan Sandy exact aflegt door de Verenigde Staten. Wilt u de tropische storm volgen? Hou dan de website van de New York Times goed in de gaten. De krant heeft een interactieve kaart online gezet, waarop de route van Sandy valt af te lezen. De kaart wordt om de paar uur aangepast, zodat steeds duidelijker te zien is waar de orkaan op haar verwoestende tocht doortrekt. U kunt ook de naam van een stad of een postcode invullen voor een detailkaart van een bepaald gebied. Zo kan de bezoeker zien of de storm ook over de stad New York trekt, of niet.

Bron: Volkskrant.nl & Limburger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten