dinsdag 30 oktober 2012

Ruim acht miljoen mensen zonder stroom in VS - Update


De Skyline van Manhattan voor en na de stroomuitval.© ap

Als gevolg van de storm Sandy zitten vandaag ruim 8 miljoen mensen zonder stroom in het noordoosten van de Verenigde Staten. Daarvan wonen er 2 miljoen in de staat New Jersey.

De gouverneur van deze staat, Chris Christie, heeft gezegd dat Sandy 'een onvoorstelbare verwoesting' heeft veroorzaakt langs de kust. Mensen in overstroomde plaatsen moeten worden geëvacueerd met behulp van de Nationale Garde.

In de stad New York zitten 750.000 mensen zonder stroom. De burgemeester van de stad, Michael Bloomberg, zei dinsdag op een persconferentie dat Sandy in New York 10 levens heeft geëist. Hij vreest dat het dodental zal oplopen. Elders in de gelijknamige staat vielen nog eens vijftien doden.

Bloomberg zei dat het busvervoer dinsdag weer beperkt op gang komt, maar de metro niet. Die zou pas binnen 4 tot 5 dagen kunnen gaan rijden. Wanneer vliegtuigen weer kunnen landen en starten is nog niet bekend. In Atlantic City, aan de getroffen kust van New Jersey, zou het vliegverkeer dinsdag 19.00 uur onze tijd weer op gang kunnen komen.



Bron: Parool.nl

Inmiddels is het dodental opgelopen tot 34 slachtoffers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten