woensdag 14 december 2011

Wilders: Weg met de Eerste Kamer

DEN HAAG -  PVV-leider Geert Wilders grijpt het afwijzen door de Eerste Kamer van een verbod op ritueel slachten aan om nog eens te pleiten voor afschaffing van de Senaat. „Snel afschaffen die club!”, twitterde Wilders woensdag over de Eerste Kamer.

In het verkiezingsprogramma van de PVV stond al dat de Eerste Kamer geen nut meer heeft. Wilders ziet dit nu bevestigd omdat de Eerste Kamer een voorstel waar de Tweede Kamer voor was alsnog doet sneuvelen. „Niet door volk gekozen Senaat heeft bij verbod onverdoofd ritueel slachten politieke primaat Tweede Kamer gekaapt.”

De PVV steunde zowel in de Tweede als Eerste Kamer het voorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten.

Bron: Telegraaf.nl

''In dit geval'' ben ik het eens met Wilders, weg met die Eerste Kamer. Of in iedergeval haar functie beperken tot een volstrekt juridisch controlerende kamer. Wat u?

2 opmerkingen:

  1. Ik sta niet achter de wijze waarop types als Wilders optreden tegen iets wat zij noemen de islamisering. Echter hebben ze m.i wel een punt, wanneer overheden hier geen beslissingen meer durven nemen die in strijd zijn met een religie die niet de onze is. Nee, baseer je besluit op Nederlandse normen en waarden en laat een ieder die zich daar niet in kan vinden, een land zoeken waar ze wel kunnen leven zoals zij dat willen. Mogelijk is dat het thuisland, het zij zo. Ben ik rassist of discrimineer ik? wellicht, maar dat is niet mijn bedoeling. Wel ben ik zeer duidelijk voor intergratie en dat is heel wat anders dan je normen en waarden op dringen aan een land en zijn volk, wat van orgine niet het jouw is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als wij in een land zoals Nederland normen & waarden hebben. En wij daarbij ook wetten hebben. En mensen kiezen er vervolgens voor om hier te komen wonen. Dan kiezen zij dus ook voor deze normen en waarden. Het kan niet zo zijn dat wij ons complete cultuur ga veranderen, naar hun cultuur. Dat is toch ook niet de reden dat deze mensen hier zijn komen wonen? Zij zijn hier toch gekomen om in ons land te leven, en samen met ons te wonen in ons ''harmonische'' land.

    BeantwoordenVerwijderen