woensdag 14 december 2011

Vijf doden en 123 gewonden bij bloedige aanslag Luik - Update

Vanmiddag heeft een man in het centrum van de Belgische stad Luik met granaten gegooid en daarna met een geweer in het rond geschoten. Bij de aanslag vielen vijf doden, waaronder een peuter van 17 maanden. Ook vielen er meer dan 100 gewonden. De aanslag in Luik zou het werk zijn geweest van één dader, Nordine Amrani. Hij pleegde zelfmoord.

De aanslag heeft niets te maken met een lopende rechtszaak of terrorisme. Dat meldde het Belgisch crisiscentrum direct na de schietpartij.

Diverse Belgische media bevestigden dat er zeker 123 gewonden zijn. Sommigen van hen zijn er slecht aan toe. De dader, Nordine Amrani, kwam zelf ook om. Hij pleegde zelfmoord.

Verder kwamen er een 15-jarige tiener ter plekke om het leven. Een 17-jarige jongen en een 75-jarige vrouw stierven enige tijd later in het ziekenhuis.

Persbureau Belga meldde zojuist de dood van een peuter van 17 maanden. Het kind is in het ziekenhuis bezweken aan zware verwondingen. Gevreesd wordt nog voor het leven van zeker één ander slachtoffer.

Onder de doden en gewonden zijn geen Nederlanders. Dat liet een woordvoerder van de Belgische autoriteiten eerder op de dag aan het ANP weten.

 TWITTER @REALMANDO
TWITTER @REALMANDO

 TWITTER @REALMANDO
TWITTER @REALMANDO










Het dodental is inmiddels opgelopen naar zeven, daarbij zijn vijf mensen nog in levensgevaar.

Bron: AD.nl & Volkskrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten