zaterdag 7 januari 2012

Protesterende Amerikaanse senioren sluiten Bank of America filament

A senior citizen protests big bank policies in New York. Photo: Flickr user longislandwins.

Een groep Amerikaanse senioren activisten, die zichzelf ‘’Wilde Oude Dames’’ noemen. Protesteerde deze week bij een filament van ‘’Bank of America,’’ het lukte de dames zelfs om de bank zijn deuren, dan wel tijdelijk, te laten sluiten.

De vrouwen hadden een leeftijd tussen de 69 en 82 jaar, en stonden op de stoep met protestborden die lagere tarieven, hogere belasting voor de rijken en het bevriezen van de faillissementen eisten. De bank sloot zijn deuren, zodra de oma’s kwamen aanlopen.

‘’We zijn boos op de banken, en wat ze doen in onze buurt en nabijgelegen gebieden. Ze drijven mensen weg, en nemen ons onze huizen af.’’ Zei een van de activisten. ‘’We zijn boos omdat de banken hun tarieven verhogen. Dit raakt ons senioren heel erg omdat wij een vast inkomen hebben.

In Amerika is er een groeiend aantal georganiseerde acties tegen de grote Amerikaanse financiële instituties, deze zijn al bezig sinds in 2008 de crisis begon, en de frequentie van deze acties zal alleen maar toenemen zoals het er nu naar uit ziet.

Bron: Rawstory.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten