zaterdag 7 januari 2012

Next-generation: de nieuwe cultuur van verzet

Er heerst een toenemend gevoel dat er op dit moment veel verkeerd zit. De reacties op dit gevoel zien we steeds meer. Denk bijvoorbeeld aan de gehele #Occupy beweging maar er is meer. De rellen in London, Bitcoins (ook al is deze peer-2-peer geldeenheid in verval geraakt) en Anonymous. We spreken over de Arabische lente die nu plaatsvindt in het Westen. We hebben het over de 'herhaling' van de Praagse lente (1968).

Er gebeurt heel veel in de maatschappij en, zoals ik al enkele maanden geleden aangaf, bevinden we ons in een maatschappelijk kruidvat waar het lont steeds dieper in zakt. Er staat ons ook nog veel meer te wachten want laten we eerlijk zijn: wat er ook aankomende woensdag door de Europese leiders wordt besloten, het gaat iedere maatschappij raken. De vraag is dan ook of zij met een oplossing komen of dat het wederom half werk is en uitstel van executie. De oplossing bestaat wellicht niet eens. Moet de boel eerst volledig klappen voordat we daadwerkelijk naar oplossingen zoeken? Volgens mij liggen de oplossingen in het onconventionele en in de herdefinitie. Een ding is zeker en dat is dat het ons allemaal gaat raken. En in een maatschappij waarin het vertrouwen weg is, is dat een gevaarlijke combinatie.

Generation OS13 is een documentaire over het verzet van het volk. Verzet wat sterk toeneemt. Het bevat wederom een hard signaal richting de banken die het nu toch echt dagelijks moeten ontgelden. De vraag is in hoeverre banken beseffen dat zij daadwerkelijk een maatschappij tegen zich hebben? De documentaire bevat harde uitspraken en meningen, maar ook interessante visies van bijvoorbeeld kunstenaars. Een must see!

Ik denk voor wat betreft de onrusten we pas het begin hebben gezien. Wat denken jullie?




Bron: Extendlimits.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten