zaterdag 13 oktober 2012

Archeologen: Bosnische piramide tenminste 25.000 jaar oud (video)

Wat weten we van de geschiedenis? Niet veel, zo blijkt. Wat we denken te weten is constant onderhevig aan verandering door nieuwe ontdekkingen.

Uit een recente koolstofdatering is gebleken dat een piramide in Bosnië tenminste 25.000 jaar oud is.

De meeste wetenschappers en historici geloven echter dat de moderne menselijke beschaving zo’n 5000 jaar geleden begon in Soemerië en Babylonië. Tot artefacten werden gevonden die wijzen op het bestaan van een wereldwijde, prehistorische, zeer hoogontwikkelde beschaving.

Zonnepiramide

De Italiaanse archeologen Dr. Ricarrdo Brett van de Ca' Foscari-universiteit in Venetië en Niccolò Bisconti van de Universiteit van Siena troffen op één van de Bosnische piramides organisch materiaal aan. De koolstofdatering plaatst de piramide 20.000 jaar voor de Soemeriërs en de Babyloniërs.

Toen de Bosnische piramides in 2005 voor het eerst werden ontdekt, konden onderzoekers alleen de leeftijd bepalen van de bovengrond waarmee de piramide was bedekt.

“Het organische materiaal op de Zonnepiramide vertelt ons na biologische analyses dat de piramides ouder zijn dan 12.500 jaar. Dat maakt het de oudste piramides op de planeet,” zei Dr. Semir Osmanagić.

Tunnelnetwerk

Men kan zich afvragen waarom een gigantische piramide in Europa zo lang onopgemerkt kon blijven. Tot de ontdekking werd gedaan dacht men dat het een heuvel was. Er werd naar verwezen als de heuvel van Visoko.

Er is nog geen ingang naar de piramide ontdekt, wel wordt langzaam een ingewikkeld tunnelnetwerk onder de piramide blootgelegd.

“Onder de vallei van de piramides in Bosnië bevindt zich een uitgebreid netwerk van tunnels dat zich uitstrekt over tientallen kilometers,” legde Dr. Osmanagić uit. “In deze tunnels zijn enorme keramische blokken ontdekt die tot 9000 kilo wegen.”

Er zijn nog wetenschappers en archeologen die het bestaan van oude beschavingen voor 5000 jaar geleden tegenspreken. Deze laatste ontdekking ondersteunt echter de theorie dat zeer geavanceerde beschavingen al bestonden voor het begin van onze huidige.



Bron: NTDTV via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten