zaterdag 10 december 2011

Extreem noodweer teistert Scandinaviërs

Auto's in een ondergelopen district in het Zweedse Gothenburg. © ap
update
Een dode, meerdere zwaargewonden, ondergelopen wegen en omvangrijke stroomonderbrekingen. Scandinavië maakt vanochtend voorzichtig de schade op van de tweede grote storm dit najaar. En het gevaar is nog niet geweken.
Een 45-jarige vrouw werd gisteren in het noorden van Denemarken in haar auto geplet door een vrachtwagen met trailer. De truck, op de andere rijbaan, werd door de wind omver geblazen.

In het midden van Zweden gleed een bus met een sportploeg door gladheid en sneeuwval van de weg, met drie zwaargewonden tot gevolg.

Op veel plekken in Midden-Zweden viel gisteren 10 tot 20 centimeter sneeuw. Göteborg kampt met ondergelopen wegen. Agenten wisten een vrouw ternauwernood uit haar auto te redden, nadat het voertuig op een overstroomde weg was gezonken. Ze verkeert in levensgevaar.

De Zweedse weerdienst SMHI heeft vandaag gewaarschuwd voor meer overstromingen. Het vliegverkeer heeft last van wind met orkaankracht. Tienduizenden huishoudens in Zweden en Finland zitten zonder stroom. (ANP/ Redactie)

Bron: Parool.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten